Siirry sisältöön

Hoitopaikan valinta – sinä voit vaikuttaa

Tyttö istuu veneessä keskellä järveä.

Kaikki toimintamme tähtää selkeän terveyshyödyn tuottamiseen ja jokaisen asiakkaan kohtaamiseen myötätuntoisesti, ainutkertaisena yksilönä. Sinun terveytesi on meille sydämenasia.

Voit valita oman hoitopaikkasi. Kiireettömän erikoissairaanhoidon tapauksessa hoitopaikan valinta tapahtuu yhteistyössä työterveys-, terveyskeskus- tai yksityislääkärin kanssa. Lääkäri arvioi erikoissairaanhoidon tarpeen ja tekee tarvittaessa lähetteen sairaalaan. Sinä voit esittää toiveesi hoitopaikasta lääkärille, joka varmistaa, että sairaalassa on hoidon edellyttämä erikoisala ja asiantuntemus. Voit hakeutua Tyksiin asiakkaaksi lääkärin lähetteellä mistä päin Suomea tahansa (poislukien  Ahvenanmaa).

Valinnanvapaus ei koske päivystystilanteita. Päivystyspotilaat hoidetaan asuinkunnastaan riippumatta lähimmässä sairaalassa, jossa on asiantuntemus ja valmius potilaan hoitamiseen. Erikoissairaanhoidon asiakasmaksuissa ei ole merkittäviä eroja. Kela korvaa matkakustannukset yleensä lähimmän hoitopaikan mukaan.

Kun haluat asiantuntevaan hoitoon

Tyks on yksi Pohjoismaiden eturivin sairaaloista. Yli 15 000 asiakaspalautteen tyytyväisyysindeksi on erinomainen 4,6/5. Kun haluat päästä meille kiireettömään erikoissairaanhoitoon, toimi näin:


1. Hakeudu lääkärin vastaanotolle. Hän arvioi tarpeesi jatkotutkimuksille tai toimenpiteille erikoissairaanhoidossa. 2. Sinä ja lähettävä lääkäri päätätte yhdessä, mihin hoitopaikkaan lähete osoitetaan. 3. Kun lähetteesi saapuu Tyksiin, me otamme yhteyttä sinuun.

Katso lisätietoja valinnanvapaudesta terveydenhuollossa.

Päivitetty: 23.11.2020 8:35
Luotu: 18.3.2020 13:16